top of page

NOSEWORK, TRINN 1

Nosework er en søkssport, som passer for absolutt alle hunder. Sporten er inspirert av operative spesialsøkshunder, og ble etablert i USA for rundt 14 år siden.

 

I korte trekk går aktiviteten ut på å søke for gjemmer med bestemte lukter i 4 forskjellige søksområder:

  • Emballasje

  • Område ute

  • Rom

  • Kjøretøy 

 

Hunden trenger ikke markere funnet på noen bestemt måte. Det holder at hundefører forstår sin hund og vet når hunden har funnet. Hunden får glede av å bruke sin fantastiske luktesans i samarbeid med eier, og eier får gleden av å se hunden sin i sitt beste element.

Mer informasjon om nosework finner du på www.nosework.no

På nybegynnerkurset starter vi treningen med å la hunden søke etter det den liker best. Vanligvis godbiter eller leker. På denne måten bygger vi erfaring og forventninger til søksarbeid før vi ber hunden om å søke etter det vi egentlig ønsker.

 

I nosework er det viktig at hunden får mulighet til å bruke luktesansen uten forstyrrelse av andre hunder eller noe annet som stresser hunden. Vi har bare en hund i aktivitet av gangen og tilpasser så godt som mulig slik at hunden kan ha fokus på søksjobben.

 

Hunden opplever mestring – den kan jo allerede bruke nesen – og samarbeid helt fra starten av treningen.  Dette gjør at aktiviteten kan bidra sterkt til rehabilitering av hunder med vanskeligheter, i tillegg til at det er en veldig givende aktivitet både for hund og eier.
 

Nosework.jpg
bottom of page