top of page

ELEKTROTERAPI

Elektroterapi er elektrisk stimulering med forskjellige programmer med lav- og mellomfrekvente strømmer. Ved hjelp av elektroterapi utnyttes elektrisk stimulering til å aktivere aksjonspotensialer i nerve- og muskelvev.

 

Elektroterapi er et nyttig hjelpemiddel for å behandle forskjellige ortopediske og neurologiske skader, spesielt de som gir akutt eller kronisk smerte eller muskelsvinn. Ved hjelp av elektroterapi kan man øke blodsirkulasjonen, redusere smerte (spesielt ved artrose, spondylose, prolaps og etter ortopediske inngrep), og stimulere muskler til å trekke seg sammen. Elektroterapi kan også brukes for å forbedre sårheling eller redusere hevelser. De fleste hunder synes behandling med elektroterapi er behagelig, og det er ikke uvanlig at de sovner under behandlingen. Elektroterapi brukes ofte som supplement til annen behandling, som for eksempel massasje. Kombinert med massasje kan elektroterapi være en effektiv behandling mot muskelsmerter ettersom man stimulerer kroppens produksjon av endorfiner, som er kroppens eget smertestillende middel.

Elektroterapi brukes også for å trene opp igjen muskler uten å belaste svake ledd eller svak muskulatur. Dette foregår ved at de elektriske apparatene etterligner de impulsene som hjernen sender ut ved normal trening/bevegelse for å trekke sammen muskler.

Behandling med elektroterapi skal ikke være smertefull, og varer alt fra 15-30 minutter, avhengig av hva man behandler for.

37787896_10156486816810600_2660733841894
bottom of page